Zweeds toprestaurant gaat 20 weken per jaar dicht

Het restaurant Fäviken, van de Zweedse topchef Magnus Nilsson, heeft bekendgemaakt dat hij ieder jaar 20 weken gaat sluiten. Het personeel kan tijdens de jaarlijkse sluiting werken aan andere culinaire projecten, om zo kennis en vaardigheden te verbeteren.

Het ‘basis team’ van Fäviken krijgt gedurende 20 weken de mogelijkheid om in andere restaurants binnen of buiten Zweden aan de slag te gaan en om kennis op te doen om het niveau van Fäviken te verbeteren.

Fäviken gaat op 28 februari 2015 dicht en gaat op 1 juli 2015 weer open. Nilsson vertelt verder dat de reserveringsprocedure van het restaurant verandert. Hierover zal later meer bekend worden.

De lange sluiting van Fäviken is niet geheel nieuw in de culinaire wereld. De Spaanse topkok Ferran Adrià sloot zijn bekende El Bulli jaarlijks in de winterperiode. In die tijd sleutelde hij met zijn team aan gerechten in een laboratorium in Barcelona.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>