Vliegvis Hotel en Arrangement

vliegvissen, vis worden gevangen door gebruik te maken van kunstmatige vliegen die gegoten worden met een vliegstang en een vlieglijn. De vlieglijn (vandaag, bijna altijd bedekt met plastic) is zwaar genoeg om de vlieg naar het doel te sturen. Het belangrijkste verschil tussen vliegvissen en spin- of aasvissen is dat bij vliegvissen het gewicht van de lijn de haak door de lucht draagt, terwijl in het spin en aas het gewicht van de lokken of zinken aan het einde van de monofilament of gevlochten lijn Geeft casting afstand. Kunstmatige vliegen zijn van verschillende soorten; Sommige nabootsen van een insect (vliegen of zwemmen), anderen een aasvis of schaaldieren, anderen trekkers zijn bekend om vis te trekken, hoewel ze eruit zien als niets in de natuur. Vliegen kunnen worden gemaakt om te zweven of zinken, en variëren in grootte van een paar millimeter tot 30 cm lang; De meeste zijn tussen 1 en 5 cm.

Er zijn veel vliegvis hotels en arrangementen te vinden. Een prachtige locatie om te vissen is Aruba. Veel hotels zijn ingespeeld op de vraag hiernaar. Ook op bonaire vind je veel vliegvis hotels, maar ook overigens hotels.

Ben je enkel opzoek naar vliegvis artikelen? Dan ben je bij Flyandspin.nl aan het juiste adres. Zowel voor de gevorderde al de onervaren visser hebben zij alles op voorraad

vliegvissen flyandspin

Kunstmatige vliegen worden gemaakt door haar, bont, veren of andere materialen, zowel natuurlijke als synthetische, op een haak vast te leggen. De eerste vliegen waren gebonden met natuurlijke materialen, maar synthetische materialen zijn nu populair en voorkomend. Vliegen zijn gebonden aan maten, kleuren en patronen die overeenkomen met lokale land- en aquatische insecten, aasvissen of andere prooi die aantrekkelijk zijn voor de doelvisserij.

Vissersoorten
Vliegvissen zijn meest bekend als een methode voor het vangen van forel, grayling en zalm, maar het wordt ook gebruikt voor een grote verscheidenheid aan soorten, waaronder snoek, bas, panvis en karper, evenals mariene soorten, zoals roodvissen, snoek, tarpon , Botvis en gestreepte bas. Veel vlieghengelaars halen onbedoelde soorten zoals chub, brasem en rudd terwijl ze vissen op ‘main target’ soorten zoals forel. Een groeiende populatie vissers [wie?] Proberen zo veel mogelijk soorten te vangen met de vlieg. Met de vooruitgang van technologie en ontwikkeling van sterkere staven en rollen, zijn grotere roofzuchtige zoutwatersoorten zoals wahoo, tonijn, marlin en haaien beoogde soorten op vliegen. Realistisch kan elke vis worden geteiken en gevangen genomen op vliegen, zolang de hoofdvoedingsbron daadwerkelijk door de vlieg zelf wordt gerepliceerd en geschikte versnelling wordt gebruikt.

Geschiedenis
Vele credit eer het eerste geregistreerde gebruik van een kunstmatige vlieg naar de Romeinse Claudius Aelianus, dichtbij het einde van de 2e eeuw. Hij beschreef de praktijk van Macedonische vissers op de Astraeus rivier:

… ze hebben een snare voor de vis gepland, en ze worden beter door hun vissersboot. . . . Ze bevestigen rode wol. . . Rond een haak aan en pak de wol twee veren aan die onder de wattels van een pik groeien en welke in kleur als wax zijn. Hun staaf is zes voet lang, en hun lijn is dezelfde lengte. Dan gooien ze hun snare, en de vis, aangetrokken en gekneusd door de kleur, komt er rechtop en denkt uit het mooie gezicht om een ​​sierlijke mond te krijgen; Wanneer het echter zijn kaken opent, wordt het door de haak gevangen en geniet een bittere afschuwing, een gevangene.
In zijn boek Visserij van de vroegste tijden gaf William Radcliff (1921) het krediet aan Martial (Marcus Valerius Martialis), geboren zo’n tweehonderd jaar voor Aelianus, die schreef:

… Wie heeft de Scarus-opkomst niet gezien, ontdaan en gedood door bedrieglijke vliegen …
Het laatste woord, wat onduidelijk in het origineel is, is ‘mosco’ (mos) of ‘musca’ (vlieg), maar het vangen van vis met frauduleuze mos lijkt onwaarschijnlijk. [1] [citation needed]

De traditionele Japanse methode van vliegvissen staat bekend als “Tenkara” (Japans: Groot-Brittannië, letterlijk: “uit de hemel”). [2] Tenkara is ontstaan ​​in de bergen van Japan als een manier voor professionele vissers en herbergiers om de lokale vis, Ayu, forel en char te oogsten voor het verkopen en het verstrekken van een maaltijd aan hun gasten. Voornamelijk een kleine stroommethode die de voorkeur had om zeer efficiënt te zijn, waarbij de lange staaf de visser de mogelijkheid gaf om de vlieg te plaatsen waar de vis zou zijn.

Een andere stijl van vissen in Japan is Ayu vissen. Zoals geschreven door historikus Andrew Herd, in het boek “The Fly”, werd “Fly Fishing” populair bij Japanse boeren uit de twaalfde eeuw. De visserij werd bevorderd tot een tijdverdrijf waardige Bushi (strijders), als onderdeel van een officieel beleid Om de Bushi’s geest tijdens de rust te trainen. “[3] Dit verwijst vooral naar Ayu-vissen, die vaak een vlieg gebruiken als lokken, gebruik maken van langere staven, maar er is geen casting techniek nodig, het lijkt meer op dapping. Ayu werd beoefend in de laaglanden (de uitlopers), waar de Bushi woonde, tenkara beoefend in de bergen. Vissersvliegen zijn vermoedelijk in Japan ontstaan ​​voor Ayu, die over 430 jaar geleden is gevist. [4] Deze vliegen werden gemaakt met naalden die in vorm gebogen en gebruikt werden als hengels, dan gekleed als een vlieg. De staven en visvliegen worden beschouwd als een traditioneel lokaal ambacht van de regio Kaga. [5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>