Room Mate gaat concurrentie aan met AirBnB

De internationale hotelketen Room Mate heeft een jaar na de opening van haar designhotel Aitana aan het IJ, een nieuw concept in Amsterdam gestart: BeMate.com.

Luxe appartementen voor een kort verblijf midden in de stad, die de voordelen van privé-accommodaties combineren met het dienstenpakket van een hotel. Hiermee speelt Room Mate in op de veranderende reismarkt, waarin mede dankzij Airbnb steeds vaker gekozen wordt voor een hotel.

Room Mate brengt via de website BeMate.com de verhuurders van appartementen en reizigers met elkaar in contact. Verder biedt BeMate.com een reeks optionele diensten aan zoals luchthaventransfers, dagelijkse schoonmaak, een volle koelkast bij aankomst, kaartjes voor theater en concerten en allerlei andere aanbiedingen en diensten die het verblijf van de reiziger comfortabel maken. Het gaat er dus om de vrijheid van een appartement te combineren met de services van een hotel en bijbehorende aanbiedingen.

In de afgelopen jaren is de markt van appartementenverhuur aanzienlijk gegroeid: tussen 2007 en 2013 steeg de verhuur van appartementen voor een kort verblijf onder internationale klanten met 44 procent ten opzichte van 4,5 procent groei van de hotelbranche.

Volgens oprichter Kike Sarasola is het de bedoeling dat meer hotels zich aansluiten bij het nieuwe platform, waardoor BeMate.com hoopt in 2017 in meer dan 600 steden, met minimaal zoveel hotels,  aanwezig te zijn. In de eerste fase zal BeMate.com accommodaties aanbieden in Amsterdam, Madrid, Barcelona, Malaga, Granada, Salamanca, Florence, New York, Miami en Mexico City.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>