Nederlandse Hotels zijn Goedkoper geworden

Nederlandse hotels zijn in het begin van dit jaar in prijs gedaald, volgens Trivago.

In april en september daalden de hotelprijzen met acht procent ten opzichte van 2013. De iets rustige maanden januari en juli waren ongeveer zeven procent goedkoper. In deze maanden hadden veel hotels aanbiedingen en overige kortingsacties. Wel is de verwachting dat dit omdraait in het vierde kwartaal: in oktober en november zijn de hotelprijzen vergeleken met vorig jaar juist met drie tot vier procent gestegen. De verwachting is dat ook december iets hoger uitvalt dan vorig jaar.

 

Amsterdam is in november met 148 euro gemiddeld de duurste hotelstad van Nederland. Daarna zijn Utrecht (118 euro), Roermond (114 euro), Den Haag (112 euro) en Den Bosch (112 euro) het duurst. Amersfoort (72 euro) is deze maand de goedkoopste hotelstad van Nederland, gevolgd door Leeuwarden (77 euro), Sneek (80 euro) en Breda (81 euro).

 

Europa

In andere Europese landen liggen de hotelprijzen juist een stuk hoger dan in 2013. Deze landen hebben vanwege veel toerisme een extra goede en daarom prijzige zomer achter de rug, zoals Griekenland (+2 procent), Spanje (+7 procent) en Portugal (+5 procent). Verder zijn Oostenrijk en Zwitserland eveneens vier tot vijf procent duurder dan in november 2013. Het Verenigd Koninkrijk spant de kroon, daar zijn de prijzen vergeleken met vorig jaar november met elf procent gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>