Goedkope Hotels Barcelona

Goedkope Hotels in Barcelona

Een weekendje weg naar Barcelona is natuurlijk fantastisch. Het leven in de stad is niet al te duur, maar de hotels kunnen aardig aan de prijs zijn. Hoe vind je toch in Barcelona een voordelig hotel? Hieronder volgen een aantal tips.

Een fijne hotelkamer in Barcelona
Zo veel als ik hou van hostels en andere vormen van goedkope accommodatie, is er iets aardigs over de weelde van een hotel: de schone kamer, comfortabel bed, bureau, een strijkijzer, krachtige douche, en gebotteld zeep voor het oprapen (ehm … ik bedoel lenen ). Ze zijn rustig, ontspannend en een pauze van de wereld.

Maar luxe komt tegen een prijs. Hotels in Barcelona zijn zeker niet goedkoop, en ik haat geld uitgegeven op een kamer die ik maar een paar uur binnen zal gaan. Immers, het is gewoon een plek om te slapen (en zeep te nemen). Daarom vermijd ik meestal hotels – ik denk niet dat ze goed geld gebruiken. Ik zou veel liever in een hostel of in Airbnb verblijven, die minder kosten, meer sociale interactie hebben en je niet zo voelen als verwijderd van de bestemming waar je verblijft. Ik voel me altijd dat hotels zo isolerend zijn als een betonnen bubbel die de plaats waar je bent bezig houden.

Maar er zijn tijden wanneer een hotel niet kan worden vermeden. Hostels zijn niet overal, het boeken van een last minute hotelkamer is makkelijker dan het vinden van een Airbnb gastheer, en soms heb je gewoon echt een mooi bed en douche nodig. Plus, ik heb een heleboel punten dus gratis is de isolatie waard.

hotelaanbieding barcelona

Een paar jaar geleden reed ik veel naar conferenties en andere werkgerelateerde evenementen en bleef in een stel hotels. Ik heb besloten om te zien welke hotelreserveringssites terugkwamen met de goedkoopste resultaten. Ik heb vijf steden geselecteerd om te onderzoeken (Londen, Los Angeles, Parijs, NYC en Seattle) en blijf dicht bij de datum van mijn onderzoek en alvast van tevoren, zowel op weekdagen als in weekenden.

Ik heb zes boekingssites gezocht – Expedia, Hotels.com, Booking.com, Hotwire, Priceline, en TravelPony – in 2-, 3- en 4-sterren categorieën.

De conclusie? Nou, er was niet echt een goede conclusie.

De totale aantallen lieten zien dat sommige sites sterker waren in bepaalde regio’s of voor bepaalde klassen van hotel. TravelPony was de winnaar in de VS en voor hogere klasse hotels, en Expedia domineerde Londen en Parijs, terwijl Priceline goed was voor 2-sterren hotels en Hotwire voor 3-sterren hotels. De grote verliezer? Booking.com.

Dat was in 2014, en het boeken van websites en opties is sindsdien veel veranderd. De enige constante in reizen is dat er niets is constant – en een boeking website is zo alleen maar goed als zijn inventaris, die, als iemand die nu eigenaar is van een hostel dat niet in alle boeken van de motor in de lijst voorkomt, kan ik je vertellen varieert sterk.

Dus ik heb besloten om een ​​andere zoekopdracht te doen. Deze keer zocht ik Expedia, Hotels.com, Booking.com, Agoda en Priceline voor prijzen in Londen, New York, Parijs, Bangkok, Buenos Aires en Berlijn. Ik heb gezocht op 3 juli voor de ruimte later die week en dan een maand later tijdens de weekdag en het weekend (prijzen en beschikbaarheid veranderen in het weekend).

De resultaten?

Nou, het volledige tegengestelde van de vorige resultaten. Terug in 2014 was Booking.com verschrikkelijk, TravelPony liet belofte zien en Agoda was alleen goed in Azië.

Deze keer was de duidelijke winnaar Booking.com, gevolgd door Agoda. Hoewel het niet het grootste aantal totale plaatsen terugkeerde, leverde Booking.com het grootste aantal goedkope plaatsen terug – en dat is het belangrijkste. Ik heb de beste aanbiedingen en de grootste verscheidenheid gevonden in alle bestemmingen waar ik op gezocht heb. Bijvoorbeeld, in mijn september-zoekopdracht in Parijs heeft het meer dan 2.300 resultaten opgeleverd, waaronder 250 2 sterren aanbiedingen en 750 sterren aanbiedingen (en het vertelde mij dat de plaats meer dan 60% was geboekt toen ik zocht). Agoda had nog steeds de beste resultaten in Azië (het 2.900 in Bangkok in vergelijking met 2500 voor het boeken terug), maar was zeker uitgebreid hun aanbiedingen over de hele wereld – het ruwweg gebonden Booking in Parijs, Buenos Aires en Sydney voor de algemene lijsten, al hadden ze minder budgetlijsten dan boeking.

En al die andere grote boekingswebsites? Nou, Orbitz en Travelocity maken deel uit van Expedia en gebruiken dezelfde database, en terwijl ze een groot aantal resultaten terugzetten, kantelen ze meer naar het hogere einde van het prijsspectrum. En websites, zoals Priceline en Hotwire, hebben de meest vooraanstaande blinde reserverings- en biedopties die u een goedkoop hotel kunnen krijgen (in de stercategorie en het gewenste gebied). Soms zijn de prijzen tot 40% korting. Het nadeel? U kent de naam van het hotel in Barcelona waar u verblijft, niet na, totdat u betaald hebt.

Er zijn veel hotelaanbiedingen websites en ik heb de afgelopen jaren veel geprobeerd, omdat ik meer en meer hotels begon te boeken, maar deze test heeft net bewezen wat ik al dacht: voor goedkope accommodatie, Booking.com en Agoda zijn alleen de beste bronnen die de grootste selectie resultaten hebben. Als u deze twee bedrijven zoekt, vindt u altijd de beste hotelaanbiedingen in de categorieën 1, 2m of 3 sterren.

Opmerking: Jaren geleden, zei ik om Trivago te overslaan omdat ik het misleidend vond: als je naar de andere sites ging om resultaten te vergelijken, waren de hotellessen en prijzen anders. Ik vond dit keer hetzelfde. Ik heb overgemaakt naar hun goedkoopste aanbiedingen, en de zoekopdracht op de website nam ze me alleen mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>