Brits hotel geeft gasten boete voor negatieve review op TripAdvisor‏

 

Een echtpaar moet 125 euro betalen vanwege een negatieve recensie op Trip Advisor… Dit bleek ‘netjes’ in contract te staan.

Een Brits echtpaar dat enkele dagen na een hotel te hebben bezocht, een creditcardafschrijving opmerkte, was perplex toen het de reden hoorde: een negatieve recensie over het hotel op de website Trip Advisor betekende voor de klanten dat het moest bijbetalen. En de klanten werden erop gewezen dat dit in de kleine lettertjes van het contract stond.

In de voorwaarden van het hotel zou staat:

Voor iedere slechte review op welke website dan ook, zal een maximum van 100 pond (circa 125 euro, red) per recensie worden gerekend.

Het stel zelf vindt het niet gepast wat er is gebeurd, zo vertelt de echtgenoot aan de BBC.

Geërgerd is niet sterk genoeg uitgedrukt voor hoe ik me hierdoor voel, wat is er gebeurd met de vrijheid van meningsuiting?

Voor zover bekend heeft het echtpaar de recentie niet verwijdert en heeft het protest aangetekend tegen het beleid van het hotel.

Bron: http://www.bbc.com/news/technology-30100973

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>