Amazon Betreedt de Reiswereld

Amazon gaat zich middels Amazon Travel richten op de reiswereld. De webshop gigant begint relatief bescheiden. Ze starten met een aantal zorgvuldig geselecteerde onafhankelijke hotel rond New York, Los Angeles en Seattle.

hotel amazon travel

De nieuwe reisdienst van Amazon zou volgens technologiewebsite Skift al op 1 januari 2105 live gaan. Amazon Travel rekent een commissie van  15 proecnt over de boeking. Voor zover nu bekend heeft Amazon gesproken met drie hoteliers. Twee hebben al een akkoord gegeven en de derde overweegt het serieus. Amazon zou de beoordelingen op Tripadvisor hebben gebruikt voor een selectie van haar hotels. Hierbij moet het hotel vier sterren of meer hebben op de recentiewebsite.

Een groot voordeel van hotelboekingen via Amazon is dat de website een gigantische database van potentiële gasten en een groot bereik heeft. Daarnaast is Amazon veel verder dan de bedrijven in de reiswereld met de analyse van de zo verzamelde data. Een voorbeeld hiervan is dat Amazon een klant die naar een natuurgebied wil, ook een aanbod kan doen voor een GoPro camera of wandelschoenen.

In het verleden heeft Amazon wel eerder reizen aangeboden, maar dat was altijd in samenwerking met een partner uit de reiswereld. Het is voor het eerst dat ze zelf deze markt op gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>