Activiteiten op de Veluwe

De Veluwe is een bosrijke heuvelrug (1100 km2) in de provincie Gelderland in Nederland. De Veluwe is voorzien van veel verschillende landschappen, met inbegrip van bos, heide, een aantal kleine meren en Europa’s grootste zandverstuivingen.

De Veluwe is het grootste stuwwal complex in Nederland, die zich uitstrekt 60 km van noord naar zuid, en het bereiken van een hoogte van maximaal 110 meter. De Veluwe werd gevormd door het Saalien ijstijd tijdens het Pleistoceen, zo’n 200.000 jaar geleden. Gletsjers zo’n 200 meter dik [nodig citaat] duwde het zand afzettingen in de Rijn en de Maas Delta zijwaarts, het creëren van de heuvels die vormen nu het grootste deel van de Veluwe. Doordat de heuvels van zand, regenwater snel verdwijnt, en dan stroomt op een diepte van tientallen meters aan de randen waar zij het oppervlak weer bereikt.

veluwe hotelaanbieding

Oorspronkelijk de Veluwe werd omringd door een reeks van moerassen, dichtbevolkte met wild, zoals herten en wilde zwijnen, omdat deze gebieden aangeboden een rijke vegetatie te voeden. Sinds de jaren 1990 veel plannen zijn aan de gang, of reeds zijn uitgevoerd, om deze wetlands herstellen door de drainagesystemen gebouwd door boeren blokkeren tijdens de laatste 150 jaar. Dit resulteert in zeer droge heide verandert in wetland binnen een tijdsbestek van slechts een paar honderd meter. De Wisselse Veen in de buurt van het dorp Epe, op de Noord-Oost Veluwe, biedt een goed voorbeeld van.

 

Geografie en Hotels

De Veluwe gezien vanuit de ruimte
Er zijn 21 gemeenten op de Veluwe: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst en Wageningen .

Flora en fauna

Rode herten in de Hoge Veluwe
Er zijn zowel naald- en loofbossen op de Veluwe, en zo’n 500 verschillende plantensoorten te vinden. De regio is ook de thuisbasis van vele verschillende soorten dieren, zoals wilde zwijnen, verschillende soorten herten, verschillende soorten slangen (waaronder de adder), boommarters, vossen en dassen. Bovendien werd de vogel raaf succes geherintroduceerd, en de exotische Chinese muntjak en moeflons kan soms worden gezien. In alle, de Veluwe is een van de beste plaatsen in Nederland om het wild te zien.

Ontwikkelingen en Hotels
Delen van de Veluwe die zijn van elkaar gescheiden door wegen, steden en landbouwgrond worden aangesloten door terug te keren landbouwgrond aan de natuur en het creëren van ecoducten op snelwegen. In 2012, negen van deze viaducten waren gebouwd, elk ongeveer 50 meter breed en bedekt met zand en de vegetatie aan de dieren aan te moedigen om het te gebruiken. Wildlife corridors aansluiten van de Veluwe naar andere natuurgebieden  zoals de Oostvaardersplassen in Nederland zijn ontwikkeld en verdere verbindingen naar Duitsland zijn een optie. Het is te hopen dat door dit te doen de genetische diversiteit van de flora en fauna bevolking zal toenemen. Ook qua overnachtingen zit je hier goed. De beste hotels en aanbiedingen kun je hier vinden.

Toerisme en recreatie

Kröller-Müller Museum in Otterlo
De Veluwe is een populaire toeristische bestemming, vooral voor Nederlandse mensen die willen gaan op een korte vakantie in eigen land. Campings en bungalowparken zijn de beste plek om te verblijven voor de meeste bezoekers. Er zijn meer dan 500 van deze locaties dan in heel Zwitserland. De meeste van deze zijn gelegen aan de rand van het natuurgebied. Een van de bungalowparken in een gevoeliger natuurgebied werd verwijderd rond 2004, en er zijn andere kandidaten. Om de hele Veluwe veranderen in één groot Nationaal Park, en voldoen aan de IUCN-normen voor een Nationaal Park met de beste aanbiedingen (een IUCN-categorie twee gebied), zulke bewegingen zijn noodzakelijk. De resterende hekken, zoals rond de Hoge Veluwe en enkele andere gebieden, is ook essentieel. Rond 2006, een oude industriële zone in de buurt van het dorp Renkum werd opgeruimd omdat het geblokkeerd een vallei die belangrijk zijn voor de migratie van wilde dieren was. Een militair complex in de buurt van Nunspeet werd verwijderd in plaats van te worden herontwikkeld als een zakelijke omgeving.

Naast de natuurlijke schoonheid van het gebied, andere toeristische attracties zijn onder andere vier dierentuinen, meer dan 50 musea waaronder het beroemde Kröller-Müller museum, en het koninklijk paleis Het Loo in Apeldoorn. Het Nationaal Sportcentrum Papendal, een groot sportcomplex en de Olympische Spelen trainingsfaciliteit is gelegen in het zuiden van de Veluwe bij Arnhem.

 

 

Alle hotels in en rondom de Veluwe vind je op HotelGrouper. In de blog: Wat te doen op De Veluwe lees je nog meer over welke activiteiten en bezienswaardigheden er zijn. Daarnaast is er een selectie van mooiste hotels in de omgeving. Voor je overnachting hoef je niet verder te zoeken de beste hotelaanbiedingen vind je daar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>